Český prezident zverejnil výsledky zo zdravotnej prehliadky: Akými chorobami trpí Pavel?

31.07.2024 19:30 PRAHA - Český prezident Petr Pavel v stredu zverejnil správu zo zdravotnej prehliadky, ktorú absolvoval na prelome júna a júla v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe. Podľa jej výsledkov je schopný vykonávať všetky prezidentské povinnosti bez výnimky, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Vražda malých fanúšičiek Taylor Swift: Zverejnili fotky obetí! Na internete koluje falošné meno útočníka

31.07.2024 19:30 SOUTHPORT - Smrť troch dievčatiek Elsie Dot S. , Alice D.-A. a Bebe K. šokovali celú krajinu. 17-ročný mladík bodol dievčatá na tanečnej hodine k hudbe Taylor Swift v Southporte v Anglicku.

Al-Džazíra hlási úmrtie dvoch svojich novinárov po útoku Izraela v Gaze

31.07.2024 19:30 KÁHIRA - Spravodajská televízia al-Džazíra v stredu oznámila, že jej reportér a kameraman prišli o život pri izraelskom útoku na mesto Gaza. Informujeme podľa agentúr AFP a Reuters.

USA pozastavili finančnú pomoc Gruzínsku za viac ako 95 miliónov dolárov

31.07.2024 19:30 WASHINGTON - Spojené štáty v stredu oznámili zmrazenie finančnej pomoci za viac ako 95 miliónov dolárov pre Gruzínsko. Ide o reakciu na prijatie kontroverzného zákona o zahraničnom vplyve, informujeme na základe agentúr AFP a Reuters.

DESIVÉ odhalenie: TOTO je útočník z Británie! VIDEO Krátko pred činom ho zachytila kamera...Známe sú aj mená obetí

31.07.2024 19:30 SOUTHPORT – Britské ostrovy sa spamätávajú z brutálneho útoku, pri ktorom prišli o život dve deti a ďalších šesť utrpelo vážne zranenia. Krátko pred útokom v metropolitnej časti Merseyside sa mal útočník prechádzať pred jedným z domov. Kúsok sa odtiaľ sa o pár minút odohral útok. Video teraz koluje po sociálnych sieťach.

Orbán môže svoj program predsedníctva predstaviť v septembri v Štrasburgu

31.07.2024 19:30 BUDAPEŠŤ - Program maďarského polročného predsedníctva v Rade EÚ, ktorý sa začal 1. júla, môže byť premiérom Viktorom Orbánom predstavený 18. septembra v Európskom parlamente v Štrasburgu. S odvolaním sa na server atv.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Kontroverzný zápasník Růžička o bitke s civilistom na kúpalisku...Dostal vyhadzov z MMA: Pocit krivdy

31.07.2024 19:30 PRAHA – Na českého zápasníka MMA sa to valí z každej strany. Organizátori RedFace mu zrušili zápas a rozlúčil sa s ním dokonca aj jeho gym. Všetko sa udialo po incidente na kúpalisku, kde Růžička spoločne s dvomi kamarátmi napadli jedného z návštevníkov.

Šéf armády Burhán bol evakuovaný po útoku dronu na vojenskú základňu

31.07.2024 19:30 PORT SUDAN - Šéf sudánskej armády generál Abdal Fattáh Burhán bol v stredu evakuovaný po útoku dronov na vojenskú základňu na východe krajiny, uviedli svedkovia agentúre AFP.

Pre víchricu prerušili premávku na železničnej trati Paríž-Lyon

31.07.2024 19:30 PARÍŽ - Popadané stromy, ktoré vyvrátila v stredu víchrica, zablokovali železničnú trať spájajúcu Paríž s Lyonom a desaťtisícom ľudí tak znemožnili plánované cestovanie. Oznámila to francúzska národná železničná spoločnosť SNCF, informujeme podľa agentúry AFP.

Ubytovacia platforma Booking dostala pokutu 413 miliónov eur

31.07.2024 19:30 Španielsky protimonopolný úrad vymeral holandskej ubytovacej platforme Booking.com za zneužitie dominantného postavenia na trhu dve pokuty v celkovom objeme 413,2 milióna eur. Úrad pokutoval platformu napríklad za pravidlá pre stanovovanie cien inzerovaných izieb v hoteloch a za ďalšie zmluvné podmienky. Platforme tiež nariadil nápravu, stojí v dnešnej tlačovej správe úradu.

Rakúska skupina OMV už nie je závislá od ruského zemného plynu

31.07.2024 19:30 VIEDEŇ - Rakúska energetická skupina OMV v stredu oznámila, že už viac nie je závislá od ruského zemného plynu. Informujeme na základe správy agentúry APA.

Nemecko si kvôli kybernetickému útoku predvolalo čínskeho veľvyslanca

31.07.2024 19:30 BERLÍN - Nemecká vláda v stredu potvrdila, že za kybernetickým útokom na nemeckú Agentúru pre kartografiu a geodéziu z roku 2021 stoja čínski hackeri s podporou vlády v Pekingu. Správu priniesli agentúry DPA a Reuters, informujeme.

Minister Blinken o prímerí v Pásme Gazy: Je to nevyhnutné

31.07.2024 19:30 WASHINGTON - Minister zahraničných vecí USA Antony Blinken v stredu uviedol, že prímerie v Pásme Gazy je nevyhnutné. Oznámil to po tom, čo bol pri útoku v Teheráne zabitý politický líder hnutia Hamas Ismaíl Haníja. Spojené štáty o útoku nevedeli a nemali s ním nič spoločné, dodal Blinken. Informujeme podľa správy agentúry AFP.

Pri násilnostiach v prímorskom Southporte bolo zranených 39 policajtov

31.07.2024 19:30 SOUTHPORT - Dovedna 39 policajtov utrpelo zranenia počas násilností, ktoré vypukli v utorok v prímorskom meste Southport na severozápade Anglicka, kde v pondelok po útoku nožom zahynuli tri malé dievčatá. Dvadsaťsedem policajtov bolo prevezených do nemocnice, osem z nich je zranených vážne, utrpeli napríklad zlomeniny, informovala v stredu miestna záchranná služba, uvádzame na základe správy agentúry Reuters.

S vrcholiacimi horúčavami zúria v Španielsku lesné požiare

31.07.2024 19:30 MADRID - Stovky hasičov s podporou hasičských lietadiel sa snažia zvládnuť dva lesné požiare, ktoré od utorka vyčíňajú na východe Španielska. Vo veľkej časti krajiny platí výstraha pred horúčavami a požiarmi. Zranených nehlásia. Informujeme podľa správ agentúry Reuters.