Z vysoko stráženej väznice v Portugalsku utiekli pomocou rebríka piati väzni

07.09.2024 23:15 LISABON – Z väzenia s vysokým stupňom stráženia v Portugalsku unikli piati väzni. Sú medzi nimi Brit, Argentínčan, Gruzínec a dvaja Portugalci, oznámili v sobotu tamojšie úrady. Čítané: (1)

Brutálny čin policajta: Zavraždil tehotnú ženu! TOTO bol dôvod

07.09.2024 23:15 WASHINGTON - Telo Sandry Birchmorovej našli pred vyše dvoma rokmi. Všetko nasvedčovalo samovražde. Teraz však zatkli policajta. Je podozrivý z vraždy tehotnej ženy. Americké médiá informujú o nezvyčajnom kriminálnom prípade. Čítané: (1)

Francúzske ulice zaplnili tisíce demonštrantov protestujúcich proti Macronovmu rozhodnutiu

07.09.2024 23:15 PARÍŽ – Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok. Čítané: (1)

Turecký prezident Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 23:15 ISTANBUL – Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti "narastajúcej hrozbe rozpínavosti" Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Čítané: (1)

Deutsche Bahn čelí rozsiahlemu výpadku: Železničná doprava je narušená

07.09.2024 23:15 BERLÍN – K rozsiahlemu narušeniu železničnej dopravy došlo v sobotu v strednej časti Nemecka. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn , ktorá problémy pripísala technickej poruche. Do jej vyriešenia museli mnohé vlaky čakať na staniciach. Čítané: (1)

HRÔZOSTRAŠNÉ zábery: Obľúbené jaskynné kúpele zničil obrovský požiar! Po príčine pátrajú

07.09.2024 23:15 MIŠKOVEC - Strašidelý a smutný pohľad. Tak by sa dalo nazvať to, čo ostalo po nočnom požiari v obľúbených kúpeloch v maďarskom Miškovci. Jaskynné kúpele, ktoré vo veľkom obľubujú najmä obyvatelia východu Slovenska, zachvátili plamene a zničili celú strechu. Kúpalisko uzatvorili, obete hlásené nie sú. Čítané: (1)

Hrôza v tichej dedinke: Psychicky chorý muž vyvraždil rodinu a zaútočil na ulici!

07.09.2024 23:15 PARÍŽ – Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža, uviedli miestne úrady. Čítané: (1)

Britský premiér Starmer na historickej návšteve Írska: Je čas na reset vzťahov po brexite

07.09.2024 23:15 DUBLIN - Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od "rozporov späť k priateľstvu". Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou. Čítané: (1)

Pápež v Papue-Novej Guinei vyzval na zmiernenie napätia s ostrovom Bougainville

07.09.2024 13:16 PORT MORESBY - Pápež František v sobotu vyzval lídrov Papuy-Novej Guiney, aby zmiernili napätie s autonónmnym ostrovom Bougainville, keďže narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova by mohla znova rozpútať občiansku vojnu. Informuje o tom agentúra AFP. Čítané: (1)

Irak a USA sa dohodli na stiahnutí vojakov so začiatkom v roku 2025

07.09.2024 13:16 BAGDAD/WASHINGTON - Spojené štáty a Irak sa dohodli na pláne stiahnutia koaličných síl pod vedením USA, ktoré ešte zostali v Iraku. Uviedla to v piatok agentúra Reuters odvolávajúca sa na viaceré informované zdroje, medzi ktorými sú piati predstavitelia USA, dvaja predstavitelia iných koaličných krajín a traja irackí predstavitelia. Čítané: (1)

Kosovo po protestoch zatvorilo dva hraničné priechody so Srbskom

07.09.2024 13:16 PRIŠTINA - Kosovo v sobotu oznámilo, že zatvorilo dva hraničné priechody so Srbskom po tom, ako v piatok protestujúci na srbskom území čiastočne zablokovali cesty a vrátili cestujúcich s kosovskými dokladmi. Protestovali tak proti nedávnemu napätiu na nestabilnom severe Kosova. Informuje o tom agentúra Reuters. Čítané: (1)

Nové detaily o leteckej nehode v Brazílii: Posádka hlásila pred nehodou poruchu

07.09.2024 13:16 BRAZÍLIA - Posádka lietadla, ktoré sa v auguste zrútilo do mestskej štvrte v brazílskom štáte Sao Paulo, podľa oficiálnej správy zverejnenej v piatok nahlásila pred nehodou poruchu systému odmrazovania. Pri nehode zomrelo všetkých 62 cestujúcich na palube lietadla. Informuje o tom agentúra AFP. Čítané: (1)

Tajfún Yagi si na juhu Číny vyžiadal najmenej dvoch mŕtvych a takmer stovku zranených

07.09.2024 13:16 PEKING - Tajfún Yagi, ktorý zasiahol južné pobrežie Číny, si vyžiadal najmenej dvoch mŕtvych a 92 zranených. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na čínske médiá. Čítané: (1)

Pri útoku na budovu bývalej školy v Gaze zahynulo najmenej osem ľudí

07.09.2024 13:16 TEL AVIV - Najmenej osem Palestínčanov zomrelo pri izraelskom údere na budovu školy v Gaze, informuje dnes izraelský server The Times of Israel s odvolaním sa na palestínsku tlačovú agentúru WAFA. Izraelská armáda uviedla, že v areáli školy bolo veliteľské stredisko teroristického hnutia Hamas. Taktiež agentúra Reuters spomína osem obetí v utečeneckých stanoch vo vnútri niekdajšej školy. Pri samostatnom incidente bolo pri údere na obytnú budovu v utečeneckom tábore Nuseirat v centrálnej časti Gazy podľa Reuters zabitých ďalších päť Palestínčanov. Čítané: (1)

Bývalý republikánsky viceprezident USA Cheney uviedol, že bude voliť Harrisovú

07.09.2024 13:16 CHEYENNE - Bývalý americký viceprezident a celoživotný republikán Dick Cheney bude v nadchádzajúcich prezidentských voľbách hlasovať za demokratickú kandidátku Kamalu Harrisovú. Cheney to uviedol v piatkovom vyhlásení. Nasledoval tak svoju dcéru Liz, ktorá o svojom zámere voliť Harrisovú informovala v stredu. Čítané: (1)